ÜRETİM

ÜRETİM

ÜRETİM AŞAMALARI

 ŞEVGİNLER ANKARA GIDA KÜP ŞEKER ÜRETİM AŞAMASI

1-        TÜRK Şeker kristal şeker 50 kilogramlık torbaları  halinde ambalajlanmış olarak Küp şeker silosuna boşaltılır. Titreşimli besleyiciden geçen kristal şeker otomatik mıknatıslı metal kontrol sisteminde denetlenir.

2-       Silodan dozajlama ve nemlendirme helezonuna geçen şeker, karıştırma ve besleme helezonuna geçerken Ultraviyole  Filitre ile sterilize edilmiş su ile % 1,2 ila %1,6 nisbetinde nemlendirilir. Nemlendirilip karıştırılan şeker kalıplanacağı tambur kısmına geçmeye hazırdır.

3-       Tambur kısmına geçerken hem karışımın daha iyi olması hem de tambur üzerindeki kalıplardaki gözlerin daha iyi dolması için hemen tambur üzerinde bir karıştırıcı sistem vardır. Tambur dönüş hareketi ile bir taraftan kalıplar dolarken aynı zamanda ilerleyen plakalara küp şekerler otomatik olarak dizilmektedir.

4-        Plakalar üzerine dizilen küp şekerler ilerleyerek kurutma fırınlarına girer. Kurutma fırınlarında elektrikli veya buharlı serpantinler marifeti ile küpler kurutulur. Kurutulan bu küpler karton kutulara vakumlu robotlar ile otomatikman doldurulur.

5- Kolilenen şekerler Euro paletleri dizilerek 2 haftalık dinlenmeye geçer

Sevk edilmez üzere depolanır.

(Küp şeker üretimde su dışında hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Kristallerin birbirine yapışmasını sağlayan unsur, şekerin su ile karışmasından dolayı ortaya çıkan yapışma özelliğidir.)

 

ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
ÜRETİM
1 96
© Şvg Şeker. 2018 tüm hakları saklıdır.
Saray Mahallesi 100 Yıl bulvarı no:6 Kazan/ANKARA
0312 815 2 678
info@svgkupseker.com
InstagramTwitterFacebook